Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Bertolli? Bij de veelgestelde vragen kun je zien of je vraag al eerder is gesteld. Heb je een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.

 • Hoe kan ik contact opnemen met Bertolli?

  U kunt contact opnemen met Bertolli via het contactformulier op deze website of tijdens kantooruren via het gratis telefoonnummer 0800-BERTOLLI (23786554).

 • Kan een Bertolli-product waarvan de houdbaarheidsdatum is verlopen nog worden gebruikt?

  Bertolli-producten voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen tot aan de houdbaarheidsdatum. Daarna kunnen wij de productkwaliteit niet meer garanderen.

 • Kan ik een lijst krijgen van supermarkten die een specifiek Bertolli-product verkopen?

  Nee, wij leveren onze producten niet direct aan supermarkten, maar aan hun hoofdkantoor. Als supermarkten bij jou in de buurt dit product niet in hun assortiment hebben, kun je hen vragen of zij dit product voor je willen bestellen.

 • Welke Bertolli-producten zijn vegetarisch?

  Voor een overzicht van alle vegetarische producten kunt u de producten pagina raadplegen.

 • Wat zijn additieven en waarom worden ze aan producten toegevoegd?

  Additieven hebben diverse functies in producten, zoals bijvoorbeeld die van stabilisator, verdikkingsmiddel, conserveermiddel of antiklontermiddel. Unilever verkoopt met name producten met een redelijk lange houdbaarheid. Met name als we gedurende de totale houdbaarheidsperiode de productveiligheid en -kwaliteit willen blijven garanderen, dan is het gebruik van dergelijke additieven niet te voorkomen. Het gebruik van additieven is door de EU degelijk getest en uitgebreid onderzocht en daarmee is vastgelegd wanneer welke additieven wel en niet gebruikt mogen worden. De toegestane additieven hebben allemaal een zogenaamd E-nummer gekregen. Unilever houdt zich aan deze Europese wetgeving en zal deze E-nummers alleen gebruiken waar dit noodzakelijk is voor productkwaliteit en/of -veiligheid.

 • Waarom worden allergenen op een verpakking vermeld?

  Allergeniciteit is ook vastgelegd in de Europese wetgeving. Mensen zijn met name allergisch voor eiwitten. De EU heeft vastgesteld welke allergenen expliciet op de verpakking vermeld moeten worden, omdat zij kunnen leiden tot zeer ernstige reacties bij mensen. Het is ons niet bekend dat veel mensen allergisch zijn voor E-nummers. Voor meer informatie over E-nummers verwijzen wij u graag naar het Voedingscentrum, www.voedingscentrum.nl.