In De Kijker

Proef

Hou jij van de Mediterrane keuken met haar pure ingrediënten en authentieke smaken? Dan moet je zeker de twee zuiderse Bertolli-varianten proeven! Bertolli combineert olijfolie met de lekkere, authentieke smaak van echte boter in een heerlijk smeerbaar product dat je brood doet schitteren. Ontdek nu de zachte of gezouten versie in 2 recepten voor originele broodjes…

Heerlijke broodjes

Heerlijk zuiderse broodjes met Bertolli

Niets geeft je meer het gevoel van La Dolce Vita dan gezellig aan tafel zitten met vrienden en familie. En genieten van vers Italiaans brood met een laagje Bertolli met boter en olijfolie en lekker zuiders beleg als finishing touch. Buon appetito!

Italiaanse bol met gorgonzola, peer, honing, walnoten en rucola

 
Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 Italiaanse bollen
  • 150 g gorgonzola
  • 2 peren
  • 50 g rucola
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el gehakte walnoten
  • Bertolli met boter & olijfolie – zacht
Bereiding
  • Snijd elke Italiaanse bol doormidden.
  • Bestrijk de onderste helften met een laagje zachte Bertolli met olijfolie en boter.
  • Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij ze in fijne schijfjes. Beleg hiermee elk broodje.
  • Verkruimel de gorgonzola gelijkmatig over de peren.
  • Druppel wat vloeibare honing over de gorgonzola.
  • Hak de walnoten en bestrooi er de gorgonzola mee.
  • Werk af met een paar blaadjes rucola en sluit de broodjes.

   

Ciabatta met parmaham, jonge sla en zongedroogde tomaatjes

 
Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 ciabattabrood
  • 8 sneetjes parmaham
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • 50 g jonge slablaadjes
  • Bertolli met boter & olijfolie – gezouten
Bereiding
  • Snijd de uiteinden van het ciabattabrood en verdeel het in 4 gelijke stukken.
  • Bestrijk de onderste helften met een laagje gezouten Bertolli met olijfolie en boter.
  • Verwijder indien nodig het vetrandje van de parmaham en beleg elk stuk ciabatta met twee sneetjes.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in fijne reepjes en strooi ze over de parmaham.
  • Werk af met jonge slablaadjes en sluit de broodjes.